ADİMDER İmam Hatip Liselileri üniversiteye uğurladı

ADİMDER İmam Hatip Liselileri üniversiteye uğurladı
Yayınlama: 03.09.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-ADİMDER, üniversitelerin çeşitli bölümlerini kazanan İmam Hatip Lisesi mezunlarıyla düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Adana Önder İmam Hatip Mezunları Derneği ADİMDER, tarafından İmam Hatip Liselerinden bu sene mezun olarak çeşitli üniversiteleri kazanan öğrenciler için veda yemeği düzenlendi.

ADİMDER binasında düzenlenen yemeğe, Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürü Muzaffer Çintimar, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çelik,Okul Müdürleri , ADİMDER İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Veyis Şahin ile Üyeleri ve Öğrenciler katıldılar

Düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan ADİMDER İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı Veyis Şahin, “Bugün mezun olup ülkemizin değişik üniversitelerini kazanan değerli kardeşlerimize şimdiden hayırlı olsun diliyorum.” diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

Başkan Şahin,“ADİMDER İmam Hatip Mezunları Derneği olarak üniversiteyi kazanan öğrencilerimizi kutlama ve uğurlama yemeğimize hoş geldiniz. İmam Hatiplerin birçok amaçları vardır bu amaçlardan biri de Kuran’a bakan değil, Kuran ile bakan nesiller yetiştirmektir. Bu eğitimi, bu ilmi aldınız, aldığınız ilmin kıymetini bilin. Buralarda aldığınız eğitim ve terbiyeyi üniversite ve daha sonraki hayatınızda devam ettirin.  Öğrencilerimizi tebrik ediyor, Üniversite hayatlarında başarılar diliyoruz’’ dedi

İl Müftüsü Mehmet Taşcı, İmam Hatip Öğrencilerinin Hem üniversite yaşamlarında hem sosyal yaşamlarında büyük sorumluluklar taşıdığını ifade etti.

Müftü Taşcı,”İmam hatip okulları hepimizin hayatında önemli bir yere sahiptir. Bu okullardan mezun olan öğrenciler, insanlığa örnek şahsiyetler olacak. Bunun yolu ise Kur’an-ı Kerim’i ve hadis-i şerifleri okuyup anlamaktan ve Peygamber Efendimizin yaşam tarzını hayatımıza tatbik etmekten geçiyor.”dedi

Müftü Taşcı, “Değerli öğrencilerimiz, sizlere bundan sonraki yaşantılarınızda üstün başarılar diliyoruz. Sizleri yetiştiren aileleriniz ve öğretmenlerinizi de tebrik ediyorum. ”dedi.

Program İl Müftüsü Taşcı’nın yaptığı dua ile sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.