ADANA’NIN 40 YILLIK KADAYIFÇISI

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak - Adana’nın oldukça zengin sokak lezzetlerine sahip olduğunu bilmeyen yoktur. Taş köprü yakınlarında yaklaşık olarak 40 yıldır elleriyle...

ADANA’NIN 40 YILLIK KADAYIFÇISI
Yayınlama: 18.11.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Adana’nın oldukça zengin sokak lezzetlerine sahip olduğunu bilmeyen yoktur. Taş köprü yakınlarında yaklaşık olarak 40 yıldır elleriyle yaptığı tatlıları satan Rüstem Seken bizlere işlerden bahsetti.

İşsiz kalınca seyyar olarak tatlı satmaya başladığını söyleyen Seken,  “Öncesinde terzilik mesleği ile uğraşıyordum ama bende stres yaptığı için doktor yasakladı. Ekmek parası kazanmak kolay değil” diyerek ifade etti.

Seken tatlının yapım aşamalarına değindi; “Yaptığım tatlıyı taş fırında pişiriyorum. Yapım aşamaları biraz zor alıyorsun taş fırında közde pişiyorsun. Bazen hamurunu istiyorum düzgün gelmiyor. Ceviz istiyorum olmayınca yapmıyorum. Tatlı yaparken çok titiz davranıyorum. Tatlı içerisine şeker kullanırken asla glikoz şekeri kullanmam. 40 Yıldır bu işi yapıyorum ama işler çok azaldı.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.