ADANALI MİMARLARIN ONUR GÜNÜ

“Sağlıklı ve güvenli çevrede yananabilir mimarlık” temalı Dünya Mimarlık Günü
nedeniyle Adana’da düzenlenen törende, mimarlık mesleğine uzun yıllar emek
vermiş kişiler onurlandırıldı. Aralarında Adana Büyükşehir Belediyesi eski
başkanlarından Zihni Aldırmaz’ın da bulunduğu mimarlara , “ meslek onur
ödülü” olarak plaketler verildi.

ADANALI MİMARLARIN ONUR GÜNÜ
Yayınlama: 10.10.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – Ekim ayının ilk pazartesi günü, BM Dünya Konut Günü’ne paralel olarak kutlanan ve Uluslararası Mimarlar Birliği UIA tarafından bu yıl, “Sağlıklı ve güvenli çevrede yaşanabilir mimarlık” teması işlenilen Dünya Mimarlık günü bu yıl Adana’da mütevazi bir törenle kutlanıldı.
TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Sedat Gül’ün, “Bir tarafta yaşanılan deprem felaketinin izleri, diğer tarafta çeşitli nedenlerle adliye koridorlarında meslek sorunları ile mücadele eden meslektaşlarımızın durumları nedeniyle, bu uyıl Mimarlar Günü’nü buruk bir şekilde kutluyoruz.

Ancak yine de hem bu mesleğe uzun yıllar emek veren mimarlarımızı unutmadığımızı, geleceklerine umutla baktığımız genç arkadaşlarımızın her zaman yanlarında olacağımızı kanıtladığımız programlarla kanıtlamak amacındayız. Mimarlık yaşam var oldukça, var olacak bir meslek dalı olmuştur, bundan böyle de aynı önem ve özveri içerisinde var olacaktır”dedi.
Mimarlar Odası Adana Şube Başkanlığı’nda düzenlenen törende Adana’da mimarlık
mesleğinde 60 yılını dolduran Uğur Doğan Türe’ye “meslek onur ödülü” verilmesinden sonra mimarlıkta 50, 40 ve 30 yılı dolduranlara plaketleri sunuldu.
ALDIRMAZ’A 50. YIL MESLEK ONURU ÖDÜLÜ
Bu yılki “onur ödülleri” töreninin en renkli kişisi, Adana Büyükşehir Belediyesi eski
Başkanlarından Mimar Zihni Aldırmaz oldu. Tören nedeniyle düzenlenen kokteylde hem
meslektaşları hem de yakın dostları ile birlikte olan Aldırmaz’ın ödülünü Mimarlar Odası
Adana Şube Başkanı Sedat Gül verdi..
Mimarlık mesleği ve siyasetteki birikimlerini yan yana getirerek Adana’ya bir hizmet
gerçekleştirdiğini belirten Zihni Aldırmaz, “Mimarlık sadece insanların yaşamı için bina ve çeşitli tesisler yapmak değil, toplumun her kesiminin, her türlü ihtiyacına duyarlı olabilme kabiliyeti kazandırmaktadır. Bu meslek insanlık için, yaşam için, geçmişten geleceğe uzanan nesiller için çok önemli bir basamaktır. Bu mesleği seçtiğim, bu meslekle kendimi bütünleştirdiğim için onurlu ve gururluyum” diye konuştu.
Zihni Aldırmaz’dan sonra Adana’da mimarlık mesleğinde 50 yıllık birikime sahip oldukları belirlenen mimarlardan, Cansın Gür, İlyas Aksoy, Ayşe Fürüzan Fettahlıoğlu, Naime Köker, Macide Attaroğlu, Nadide Pakize Karabulut, Müjgan Duman, Gülsen Arın, Ali Rıza Turan, Kaya Arıkoğlu, Hatice Seher Ünal, Ekrem Yıldız’a plaketleri verildi.
40 YILLIK MİMARLAR DA ÖDÜLLERİNİ ALDILAR
Törende daha sonra aralarında Mimarlar Odası eski dönem başkanlarından Samet
Karyaldız’ın da bulunduğu, Atıf Sağbaş,Fahri Güşüm, Sevda Canpolat, Neslihan Aytekin
Kökbaş, Zihni Kantemur, Seyran Kanmaz, Baki Sarıaslan, Arif Keskiner, Muammer Cankurt ve Ahmet Balıkan’a “mimarlık mesleğinde 40 yıl” plaketleri sunuldu..
Oktay KARAKUŞ’UN DUYGUSAL ANLARI

Mimarlık Günü etkinlikleri arasında yer alan “Meslekte 30. Yılı dolduranlar” için düzenlenen onur plaketi töreninde iki yarı duygusal tablo yaşandı. Adana Büyükşehir Belediyesi’nde uzun yıllar İmar Daire Başkanlığı yapan Oktay Karakuş, “Mimarlık mesleğini hayallerimde yaşattığım çerçevede yaşamak nasip olmadı. Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevim nedeniyle mimarlığı bürokrasi ile birlikte sürdürmek zorunluluğum vardı. Mimarlar Odası’nın bana böyle anlamlı bir ödüle layık görmek nedeniyle mutluluğumu tarif edemiyorum” dedi.
Oktay Karakuş’un ödülünü, daha önce birlikte görev yaptığı Adana Büyükşehir Belediyesi
eski Başkanlarından Zihni Aldırmaz verdi. Karakuş’un hem mesleki açıdan, hem de başarılı bir bürokrat olarak Adana’ya önemli hizmetler verdiğine değinen Aldırmaz, “Böylesi önemli birimlerde, kritik ve çok değerli hizmetleri bulunan meslektaşlarımızı hiçbir zaman unutmamak, onlara hak ettikleri değeri vermemiz gerek” diye konuştu.
GÖKHAN DURAK’TAN KIZINA ANLAMLI İŞARET
Meslekte 30. Onur yılı plaketi alanlar arasında Adana Büyükşehir Belediye Başkanlarından Aytaç Durak’ın mimar oğlu Gökhan Durak da vardı. Geçirdiği bir kaza nedeniyle ayağı kırık olmasına rağmen, kızları ile birlikte ödül törenine katılan mimar Durak, “Yaşamım boyunca hep bu mesleğin içinde nefes aldım. Mimarlık aşkı ile büyüdüm, bu mesleğin hayatına getirdiği güzellikler ve yepyeni ufuklarla dünya bakışımı geliştirdim. Bu anlamlı ödüle layık gören meslektaşlarıma, dostlarıma teşekkür ediyorum” derken, ödül heyecanını küçük kızı ile paylaştı ve “Onlar bizim geleceğimiz, bizim umudumuz” diye konuştu.
Törende ayrıca; Altay Çolak, Fazilet Duygu Saban, Tayfur Elçi, Ziya Yamaç, Halil İbrahim
Erdem, Hakan Kısacık, Ahmet K0çhan, Çenker İnan, Roşan Ceylan, Emine Nevin Günay
Çevik, Mediha Didem Öğütcü, Onur Özkale, Hülya Yüceer, Osman Kızılkaya ve Şükrü
Turgut da 30 yıl onur plaketi ile taltif edildiler.
Mimarlar Günü nedeniyle düzenlenen tören daha sonra Mimarlar Odasına yeni kayıt yaptıran üyelere rozetlerinin takılması ile son buldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.