ADANAGİAD üyelerinden ‘ekonomi’ buluşması

ADANAGİAD üyelerinden ‘ekonomi’ buluşması
Yayınlama: 21.10.2022
A+
A-

Adana Genç İş İnsanları Derneği (ADANAGİAD) üyeleri, ‘ekonomi’ gündemli toplantıda buluştu. Erkin Şahinöz Akademi Kurucu Ortağı, Stratejik Yönetim Danışmanı ve ABD Merkez Bankası (FED) Eski Araştırma Direktörü Erkin Şahinöz’ün konuşmacı olarak yer aldığı etkinlik, hayli ilgi topladı. Ekonomide dijital dönüşüm, Türkiye ve dünya ekonomisinin görünümünü ve finansal kültür üzerine sunum yapan Şahinöz, ADANAGİAD üyelerinin sorularını da yanıtlayarak ekonomiyle ilgili öneri ve uyarılarını paylaştı. Veri ve istatistik yorumlarını dile getiren Şahinöz, 2023 yılında Türkiye ve dünya ekonomisinin belirli sınırlar içinde büyüyeceğini söyledi. Ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde bulunup konuklara seslenen ADANAGİAD Başkanı Ali Can Boğa da, katılımcılara teşekkür ederek Adana ve Türkiye’nin yarınları için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

BARTIN MADEN ŞEHİTLERİNİ ANDI

Adana DoubleTree Hilton Oteli’nde gerçekleştirilen ADANAGİAD etkinliği, her zamanki gibi yine beğeni topladı. Erkin Şahinöz Akademi Kurucu Ortağı, Stratejik Yönetim Danışmanı ve ABD Merkez Bankası (FED) Eski Araştırma Direktörü Erkin Şahinöz’ün sunumu için buluşan iş dünyasının genç temsilcileri ile geçmiş dönem ADANAGİAD Başkanları ve mevcut yönetim kurulu üyeleri, sohbet edip görüş alışverişinde bulundu. Etkinliğin açılış konuşmasında herkesi selamlayan ADANAGİAD Başkanı Ali Can Boğa, katılımcıların hepsine ayrı ayrı teşekkür ederek bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti anlattı. Bartın’daki maden kazasında hayatını kaybedenleri anan Boğa, benzer acıların bir kez daha yaşanmaması temennisini ifade etti. Küresel ölçekte dünya ekonomisinin adeta diken üstünde olduğuna vurgu yapan Boğa, “Türkiye ve Adanamız, stratejik konumu, lojistik altyapısı ve büyük pazarlara erişim olanağı ile uluslararası ve ulusal yatırımcılar gibi girişimciler için de önemli bir yatırım merkezi konumunda. Bu rolümüzü güçlendirmek için yapısal reform adımlarının hızla ve acilen atılmasını; hukuk, demokrasi ve özgürlükler konusunda mesafe alınmasını önemli buluyoruz” dedi.

2023’TE BÜYÜME ÖNGÖRÜSÜ

Renkli ve keyifli bir biçimde anlatımıyla konukların yakın ilgisini çeken Erkin Şahinöz Akademi Kurucu Ortağı, Stratejik Yönetim Danışmanı ve ABD Merkez Bankası (FED) Eski Araştırma Direktörü Erkin Şahinöz, ekonomide dijital dönüşüm, Türkiye ve dünya ekonomisinin görünümünü ve finansal kültür konularıyla ilgili ayrıntılı bir sunum yaptı. Görsel sunu eşliğinde konuşmasını gerçekleştiren Şahinöz, derlediği veri ve analizleri referans göstererek 2023 yılında Türkiye ve dünyanın belirli sınırlar içinde büyüyeceğine dikkat çekti.

“YAVAŞ BÜYÜYECEĞİZ”

Derlediği verileri, yorumladığı istatistikleri ve öngörülerini katılımcılara aktaran Erkin Şahinöz, interaktif biçimde süren sunumunda şunları kaydetti;

“Dünyada geçen yıldan bu yana çok büyük bir değişim var. Bu önemle takip edilmesi gereken bir süreç. Bilindiği üzere risk başka, belirsizlik başka bir şeydir. Çinlilerin, ‘Tuhaf zamanlarda yaşayasın’ diye bir bedduası var. Yaşanan değişimi bu yönleriyle irdelemek gerekiyor. Yaşadığımız bugün sosyal medya kirlenmiş halde. Her yerde dünya ekonomisiyle ilgili olumsuz gelişmeler aktarılıyor. Haberler hep böyle. Peki gerçekte durum böyle mi? Veriler bize farklı değişimleri de gösteriyor. Bu değişim süreçlerinde size bugün, yarın ve 3 ay sonrası lazım adım atmak için. Önünüzü görmek ve hareket etmek için. Küresel gerçekler yakın vadede büyüme öngörüyor. 2023’te dünya ve ülkemiz yavaş büyüyecek. Türkiye’de iç tüketim verileri felaket, siparişlerde durgunluk var. Türkiye daralıyor. Veriler ve analizler ise 2 ay sonra Türkiye’nin büyümeye geçeceğini gösteriyor. Durmayalım. Atatürk’ün ‘Her fabrika bir kaledir’ sözünü unutmayalım. Bilelim ki enflasyon düşse de fiyatlar yüksek kalacak. Bu gerçeğe göre hareket etmekte yarar var.”

Konuşmaların ardından soru cevap şeklinde süren etkinlikte Erkin Şahinöz, katılımcıların yönelttiği sorular ve merak edilen konularla ilgili ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.