Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “Tarım Sektörüne Yönelik Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü” kapsamında, TOBB Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Eğitim ve sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda, tarım eğitiminde iş birliği ve nitelikli insan kaynağı ihtiyacı ele alındı.
Geniş katılım sağlandı
Toplantıya İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Ticaret Odası Meclis Üyesi Gürsel Tanrıver, Mesleki Teknik Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Murat Yüksel ve Okul Müdürü Zeynel Girente katıldı. Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Dardağan ile ATB Ar-Ge Proje ve Kalite Birimi Sorumlusu Dr. Kenan Boyacı da toplantıda yer aldı.

“Nitelikli insan kaynağı stratejik öncelik”
Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, tarım sektöründe yalnızca üretimin değil; kalite, depolama, analiz ve ticaret süreçlerinin de önem kazandığını belirterek, “Tarımın dijitalleşme ve sürdürülebilirlik ekseninde geliştiği bu dönemde, nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi stratejik bir güçtür” dedi.
Bilgiç, Adana’da yaş sebze-meyve üretimi, seracılık, su ürünleri, hububat ve yağlı tohumlar başta olmak üzere birçok alanda yetişmiş teknik personele ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.
“Eğitim ve sektör iş birliği güçlenmeli”
İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, Adana’nın yüksek tarım potansiyeline dikkat çekerek, “Tarım Lisemizin çok daha güçlü hale gelmesi gerekiyor. ATB, Adana Sanayi Odası ve Ticaret Odası ile oluşan iş birliği önemli bir sinerji yaratıyor. Bu sinerjiyle okulumuzu ülkenin en güçlü eğitim kurumlarından biri haline getirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Gençler iş dünyasına göre yetiştirilmeli”
Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç da meslek liselerinin iş dünyasının ihtiyaçlarına göre öğrenci yetiştirmesi gerektiğini belirterek, “Staj ve uygulamalı eğitimlerle gençlerimizin becerileri artırılmalı. Bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
“Destekler sürecek”
Adana Ticaret Odası Meclis Üyesi Gürsel Tanrıver ise öğrencilerin nitelikli yetişmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini ifade ederek, “Bu konudaki çabalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Toplantının ardından Danışma Kurulu üyeleri öğrencilerle birlikte çilek fidesi dikimi gerçekleştirdi. Öğrencilerin yetiştirdiği ürünler ve yürütülen projeler yerinde incelendi.





