Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde bir okula düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenler için Adana’da gıyabi cenaze namazı kılındı.
Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi tarafından Seyhan ilçesindeki Ulu Cami önünde düzenlenen etkinlikte vatandaşlar bir araya geldi. Programda saldırıda yaşamını yitiren öğretmen ve öğrenciler için dualar edildi.
Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, yaptığı açıklamada eğitim kurumlarını hedef alan saldırıları kınadıklarını belirterek, “Eğitim-Bir-Sen olarak yaşadığımız bu tür hadiseleri milletimiz için bir beka sorunu olarak görüyoruz. Gençlerimizin geleceği, çocuklarımızın ve eğitim çalışanlarının can güvenliği her şeyin üzerindedir” ifadelerini kullandı.
Sarıgeçili, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara ise acil şifalar diledi.
Açıklamanın ardından katılımcılar, saldırıda yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılarak dua etti.




