Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ), Portakal Çiçeği Karnavalı’na gastronomi alanında dikkat çeken bir katkı sundu. Karnavalın fikir öncüsü Ali Haydar Bozkurt’a ithafen hazırlanan “Bozkurt Tatlısı”, düzenlenen programla kamuoyuna tanıtıldı.
Tanıtımın ardından misafirlere ikram edilen Bozkurt Tatlısı, katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Etkinliğe; ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, Portakal Çiçeği Karnavalı Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Arif Bilgin ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
ATÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından özel olarak geliştirilen tatlının ana bileşeni olarak kuzu göbeği mantarı kullanıldı. Sıra dışı içeriğiyle dikkat çeken tatlı, karnavalın gastronomi kimliğine farklı bir boyut kazandırdı.

“Karnaval, Adana’nın Kimliğidir”
Tanıtımda konuşan tatlının tasarımcısı Dr. Cem Taner Hiçyakmazer, Portakal Çiçeği Karnavalı’nın Adana için sadece bir etkinlik olmadığını belirterek, “Bu organizasyon, bir mevsim değişiminin ötesinde kentin kimliğini ve birlikteliğini yansıtan önemli bir değer” ifadelerini kullandı.




