Adana’da İsmail Haniye ve Gazze için yürüyüş düzenlendi

Adana’da bazı sivil toplum kuruluşları, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyye’nin suikaste uğraması ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Adana’da İsmail Haniye ve Gazze için yürüyüş düzenlendi
Yayınlama: 04.08.2024
A+
A-
Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) öncülüğünde protesto yürüyüşü düzenlendi. 5 Ocak Meydanı’nda toplanan grup, ellerinde Filistin bayraklarıyla İsrail ve ABD aleyhine slogan atarak İnönü Parkı’na kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan ASİM Genel Başkanı Mahmut Erarslan, İsmail Heniyye’nin şehadet sevdalısı bir mücahit olduğunu söyledi.

İsrail’in ancak eman altında olanları, savunmasız çocukları, kadınları, ihtiyarları ve masumları katlettiğini belirten Eraslan, şunları kaydetti: “Tüm dünya bilsin ki İsrail bizim için devlet değil terör örgütüdür. İsrail bizim için emperyalizmin tetikçisi, yağmacı ve gasp çetesidir. İsrail yalanın alçaklığın, namussuzluğun örgütlü biçimidir. Bunlar Firavun’un zalimliği, Nemrut’un kibri Haman’ın azgınlığı miras alanlardır. Bunlar İbrahim’in, Musa’nın ve İsa’nın ilahına savaş açanlardır. Biz onların ne kadar korkak olduklarını ihanetle yoğrulmuş ruhlarını çok iyi biliyoruz.”

Program, konuşmanın ardından yapılan dua ile son buldu

Kaynak: AA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.