Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ile CHP Adana İl Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen “Her Çocuğun Hakkı: Dirençli Kentler, Sağlıklı Yaşam ve Çevre Paneli”, Yüreğir Atatürk Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Panele CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, CHP Parti Meclisi Üyesi Dr. Baran Bozoğlu, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Seyhan Belediye Başkan Vekili Hasibe Akkan, Dörtyol Belediye Başkanı Dr. Bahadır Amaç, sivil toplum temsilcileri, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Adana’da “Her Çocuğun Hakkı” Paneli Deprem, Eğitim Ve Çevre Masaya Yatırıldı (1)-1

Çocuk Hakları Günü’ne Giden Süreçte

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında yürütülen “Her Çocuğun Hakkı” etkinlik serisinin İstanbul’dan sonra ikinci durağı olan Adana’da, çocukların güvenli, sağlıklı ve eşit bir çevrede yaşama hakkı gündeme taşındı. Açılış konuşmalarında CHP Adana İl Başkanı Tanburoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş, özellikle deprem bölgesinde çocukların yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. 6 Şubat 2023’te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede çocukların eğitim ve sağlık alanında karşılaştığı zorluklara vurgu yapılan panelde, aradan geçen 2,5 yıla rağmen sorunların sürdüğü ifade edildi.

Adana’da “Her Çocuğun Hakkı” Paneli Deprem, Eğitim Ve Çevre Masaya Yatırıldı (1)

Uzmanlardan Çözüm Önerileri

Panelin devamında, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Gölge Bakan Yardımcısı Dr. Baran Bozoğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Musa Uğur, Adıyaman Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kenan Özcan ve Makina Mühendisi Filiz Pehlivan konuşmacı olarak yer aldı.

Konuşmacılar;

  • Afet sonrası sağlıklı yaşam,
  • Okul sağlığı ve güvenliği,
  • Afete dayanıklı şehirler ve okul binaları,
  • Deprem sonrası çevre sorunları,
  • Eğitimin kesintiye uğramaması için alınacak önlemler üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Panelde, çocukların sağlıklı, güvenli ve mutlu bir çevrede büyümesi için kentlerin afete dirençli hale getirilmesinin hayati önem taşıdığı vurgulandı. Çevre sorunlarının ve afetlerin yalnızca bugünün değil, gelecek nesillerin yaşam hakkını da doğrudan etkilediğine dikkat çekildi.

Ahmet Davutoğlu hakkında soruşturma başlatıldı
Ahmet Davutoğlu hakkında soruşturma başlatıldı
İçeriği Görüntüle

Kaynak: CHP Adana İl