ADANA’DA DEMEKROSİ NÖBETİ TUTULDU

Adana’da 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü nöbeti düzenlendi.

ADANA’DA DEMEKROSİ NÖBETİ TUTULDU
Yayınlama: 16.07.2024
A+
A-

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Adana’nın Uğur Mumcu Meydanı’nda ‘Demokrasi ve Birlik Günü’ nöbeti tutuldu.

Adana’da hain darbe girişimin 8. yıl dönümünde ‘15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü’ nöbeti tutuldu. Milli İradeye Saygı Platformu’nun katkılarıyla 15 Temmuz’un yıl dönümünde kısa film gösterimi yapıldı. Film gösteriminin ardından 15 Temmuz şehitleri için Kur’an-ı Kerim okundu.

” Aziz milletimiz milli irade tokadını atarak hak ettiği dersi vermiştir”

Programda konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “15 Temmuz bize şu hakikati bir kez daha göstermiştir ki bu millet asil bir millettir. Bu millet çok cesur bir millettir. Bu millet vatan söz konusu olduğunda bir anda aynı safta, aynı cephede buluşan necip bir millettir. Vatan ve bayrak sevgisini, ezan sesini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsız ve özgür yaşama gayesinden hiçbir zaman taviz vermeyen Türk milleti, Malazgirt’te, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da olduğu gibi o karanlık gecede de tek yürek olmuş, millî iradenin üzerinde hiçbir fani gücü tanımadığını göstermiş, istiklal ve istikbalini bir avuç haine teslim etmemiştir. Aziz milletimiz, iç ve dış güçlerin projesi olan, 60 yıl önce harekete geçen, devletimizin en hassas noktalarını bir ahtapot gibi saran, bu ülkenin gençlerini maalesef mankurtlaştırıp paralel bir yapı oluşturan hain Fetullahçı Terör Örgütü’ne milli irade tokadını atarak hak ettiği dersi vermiştir ve bu tokat dünya tarihine geçmiştir. Bu noktada 15 Temmuz’u sadece bir direniş olarak değil aynı zamanda bir uyanış sembolü millet olarak bağımsızlık uğruna nelerden vazgeçebildiğimizi hatırladığımız içimizdeki kahramanlık ateşinin hiç sönmedğini gösteren müstesna bir zaman dilimi olarak düşünüyor. İçimizdeki bu ateşin bağımsızlığımıza, bayrağımıza, ezanımıza uzanacak kirli ellere kırmak, kutsal vatan toprağını korumak için bize güç vereceğine her zaman inanıyorum ” dedi.

“FETÖ eliyle Türkiye’nin hizaya sokulmasına terbiye edilmesine izin vermemiştir”

Milli İradeye Saygı Platformu Başkanı Zeki Kıvanç, “Demokrasi kahramanlarımızın her biri şanlı tarihimizin sayfalarında altın harfler ile yazılmışlardır. Bunları asla unutmayacağız asla unutturmayacağız. Her zaman şükranla, minnetle anacağız. Kıymetli Adanalılar bugün yaşadığımız 15 Temmuz zaferimiz büyük bir fedakarlığın eseri bunu asla ve asla unutmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. FETÖ eliyle Türkiye’nin hizaya sokulmasına, terbiye edilmesine izin vermemiştir. Bugün demokrasi kuralları içinde halkın oylarıyla başa getirdiği meşru bir yönetimle yönetiliyorsak, bunu hain darbe girişiminin önlenmesinde canlarını feda eden şehitlerimize, gazilerimize ve aziz milletimize borçluyuz” ifadelerini kullandı.

“Siyasi parti ayrımı yapılmıyor”

Milli İradeye Saygı Platformu Başkan Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, “Temmuzda Sayın Cumhurbaşkanımızın televizyondaki konuşmasından sonra tüm Türk milleti sokağa döküldü, darbelere hayır denildi. Türkiye’de artık bir darbe girişimi olacağını sanmıyorum, inşallah olmaz. Bu millet devletine, hükümetine sahip çıkan bir millet. Allah herkesten razı olsun. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun, gazilerimize de Cenab-ı Allah’tan hayırlı ömür diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da yaptığı konuşma sinevizyondan izlendi. Etkinlikte çeşitli şarkılar ve ilahiler seslendirilerek, şiirler okundu.

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.