Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Ulusal Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi. Türkiye genelinden 62 üniversiteden 182 projenin başvurduğu yarışma, sanayiye doğrudan katkı sağlayabilecek, uygulanabilir ve yenilikçi projeleri değerlendirmeye aldı.
Toplam 750 bin TL’lik ödül havuzuyla desteklenen yarışmada lisans öğrencilerinden akademisyenlere kadar geniş bir katılımcı profili yer aldı. AOSB Seyhan Salonu’nda gerçekleşen törene AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, protokol üyeleri, sanayi temsilcileri, akademisyenler ve yarışmacılar katıldı.
AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, AOSB Başkan Vekili Ömer Kaya, AOSB Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kara, AOSB Denetim Kurulu Üyesi Mustafa Fidan, AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar'ın ev sahipliğinde AOSB Seyhan Salonu’nda düzenlenen tören protokolu seçkin bir davetli grubu ile buluşturdu.
Törenin açılış konuşmasını yapan AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, yarışmanın üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirme vizyonuyla düzenlendiğini ifade ederek, gençlerin yenilikçi fikirlerini desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Konuşmasında 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na da değinen Sütcü, Atatürk’ün gençliğe verdiği öneme vurgu yaptı.
Sütcü, “Yaklaşık 22 milyon metrekarelik alanda faaliyet gösteren, 500’ü aşkın firmayla yılda 2 milyar dolar ihracat yapan, 45 bin kişiye istihdam sağlayan dev bir bölgeyiz. Bu yarışmayla birlikte, AOSB’yi bir inovasyon köprüsüne dönüştürme vizyonunu benimsediğimizi gururla belirtmek isterim” diye konuştu.
Sütcü, bu yarışma aracılığıyla ulaşmak istedikleri üç temel hedefi ise şu sözlerle sıraladı:
“Birincisi, akademisyen ve öğrencilerimizin Ar-Ge ve inovasyon bilincini yükseltmek ve onları cesaretlendirmek. İkincisi, sanayi ile üniversite arasında aşılmaz görülen duvarları yıkmak. Üçüncüsü ve en önemlisi ise OSB’mizi yaşayan bir inovasyon ekosistemine dönüştürmek.”
Ulusal boyutta bu yıl beşinci kez düzenledikleri yarışmaya emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkür eden Sütcü, konuşmasını, “Yaşasın inovasyon! Yaşasın girişimcilik! Yaşasın bilimin ve sanayinin birleştiği güçlü Türkiye!” sözleriyle tamamladı.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise yaptığı konuşmada, üniversite-sanayi iş birliğinin önemine dikkati çekerek, “Sevgili Başkan, çok önemli bir iş yapıyorsunuz. Sanayi ile kurulan bu vizyoner yönetim anlayışı, kentimizin gelişimine büyük katkı sağlıyor. Unutmayalım ki ekonomik bağımsızlığı olmayan bir ülkenin, siyasi bağımsızlığı da olamaz,” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından dereceye giren proje sahiplerine ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Kazanan Projeler
Akademisyen / Lisansüstü Mezun Kategorisi
Mert YILDIRIM – İstanbul Gelişim Üniversitesi
Çağlar SİVRİ – Bahçeşehir Üniversitesi
Halil ŞAHAN – Erciyes Üniversitesi
Lisansüstü Öğrenci / Lisans Mezun Kategorisi
Fatma Gizem ZİNCİR – Pamukkale Üniversitesi
Şiyar ŞEN – İzmir Bakırçay Üniversitesi
Samet Yücel SARIHAN – Erciyes Üniversitesi
Lisans Öğrenci Kategorisi
Yunus Emre ÖZDEMİR – Erciyes Üniversitesi
Zozan YILDIRIM – Marmara Üniversitesi
Kadir POLAT – Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi