Adana’da 3. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı için son hazırlıklar tamamlandı

Adana Valiliği tarafından 17-20 Ekim’de düzenlenecek olan Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı’nın tanıtım toplantısı, Büyük Saat Tesbihçiler Çarşısında gerçekleştirildi.

Yayınlama: 09.10.2024
Düzenleme: 09.10.2024 14:00
A+
A-

 

Adana Valiliği tarafından 17-20 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan 3. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı’nın tanıtım toplantısı, Büyük Saat Teşbihçiler Çarşısı’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, oda başkanları ve tesbih üreticisi zanaatkarlar katıldı.

Vali Köşger: “Adana Festivaller şehri”

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger açılış konuşmasında Tesbih ve Doğal Taşlar fuarına yönelik çok sayıda yabancı turistin geleceğini şu cümleleri ifade ederek söyledi: “Adana’da yine güzel bir vesileyle bir aradayız. Adana çok yakın zamanda Türkiye’de gerçekleştirilen TEKNOFEST’lerin en güzellerinden birisini gerçekleştirdi. Memleketimizin geldiği durumu yerinde gözlemleme fırsatı oldu. İstikbalimizi teminatı olan yavrularımızın teknolojide dilinde çağdaş uygulamaları yerinde tepsit etme fırsatı veren bu festival Adana’da coşkuyla hiçbir sıkıntı olmadan güzel bir şekilde yaşandı. Adana festivaller ve fuarlar şehri. Bu klişeyi herkesin kabul etmesi lazım. Bu arada 17-20 Ekim tarihlerinde hem Adana Lezzet Festivali var, hem de Adana Tespih Fuarı var. Yani festival ve fuarı bir arada gerçekleştiriyoruz. Belki Adana’dan daha önce başlayan şehirler de var. Adana yaptığı işe kendi damgasını vuruyor, kendi ruhunu katıyor, kendi katıyor. Ona bir inovatif bir yaklaşım da sergiliyor. Tespih fuarı ilk defa Adana’da yapılmaya başladı ve bu da Adanalı tesbih sanatında sanatkarlarının, tespih esnafının bu konuda kattığı bir yeniliktir. Fuar dünya çapında bir fuara dönüşüyor. Çok sayıda yabancı misafirin geleceğini biliyorum. Arkadaşlar sürecin birlikte yürütüyoruz arkadaşlarım biz valilik himayesinde başlamıştı bu ama bu sene biraz daha kendi ayakları üzerinde duruyor esnafımız. Kendileri götürüyorlar ve bana da zaman zaman bilgi veriyorlar.”

Vali Köşger: “ Seneye artık 3. 4. tespih fuarı demeyeceğiz. Adana geleneksel tespit fuarı diyeceğiz”

Yavuz Selim Köşger, “Lezzet festivali zaten bir kendi çapında Türkiye’yi hudutlarını aşan bir festivale dönüştü. Adana’nın lezzet konusundaki şöhreti herkesin malumu. Adana’nın bu noktada müthiş bir cazibe, bir farkındalığı var. Herkesten farklı bir konumu var. Sadedec Adana için de değil, bölge için bir planlamayla, yeni bir destinasyon planlamasıyla bir halka planlamasıyla Adana Maraş, Antep Hata Urfa, Mersin yeni bir lezzet destinasyonu haline getirerek ülke içinde çok daha büyük bir konuma taşımak gerektiğini değerlendiriyorum. Adana Lezzet Festivali de bu sene çok üst klasmanda, daha güzel katılımlarla, daha tanınırlığı, bilineceği artacak ve standartların yükselmiş bir festival olarak gerçekleşecek. İkisini bir arada gerçekleştireceğiz” dedi.

Nasır Fidan: “Yerli, yabancı katılımcılarla birlikte tesbih sanatının geleceğe taşımak ve doğal taşların büyüleyici etkisini derinleşmek için sabırsızlanıyoruz”

Adana Tesbihçciler Çarşısı Yönetim Kurulu Üyesi Nasır Fidan, “Fidan Tesbihciler ve Türkmenoğlu Tesbihciler katkılarıyla bu fuarın 17- 20 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olmasının gururunu yaşıyoruz. Geleneksel ev sanatlarımzı ve doğal taşların kadim güzelliğini tüm dünyaya tanıtma fırsatı bulduğumuz bu etkinlik sektöre yön veren ustaların koleksiyoncuları ve meraklıları bir araya getiren önemli bir platform olmaya devam ediyor. Bu yılki fuar sadece tesbih ve doğal taş severler için değil aynı zamanda bu alanda yeni ilhamlar arayan sanatkarlar için de büyük bir fırsat sunuyor. Yerli, yabancı katılımcılarla birlikte tesbih sanatının geleceğe taşımak ve doğal taşların büyüleyici etkisini derinleşmek için sabırsızlanıyoruz. Her geçen gün büyüyen bu ilgi hem geleneksel sanatlarımız, yaşatılması hem de doğal taşlarının değerinin daha iyi anlaşılması açısından bizi daha fazla motive ediyor. Bu vesileyle emeği geçen tüm katılımcı ve bu önemli etkinliğe destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Fuar boyunca bizler bizlerle olacak her şeyle şimdiden keyifli ve ilham verici bir deneyim diliyorum” dedi.

 

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.