ADANA TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN SU KURULLARI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Adana Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, suyun sürdürülebilir ve etkin kullanımı için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından oluşturulan Su Kurullarına katıldı.

ADANA TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN SU KURULLARI ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Yayınlama: 25.06.2024
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından oluşturulan Su Kurullarına 49 il katıldı. Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve sektör paydaşlarının katılımıyla oluşturulan 49 ilde Su Kurulu çalışmaları başladı. Su Kurulu Çalışmalarında Suyun ulusal ölçekte koordinasyonu ile etkin yönetimi hedeflendi.

SU YÖNETİMİ İÇİN VERİMLİ KOORDİNASYON

Bakanlık, İl Su Kurullarıyla birlikte su verimliliği uygulamalarını yaygınlaştırarak suyun miktar ve kalite olarak etkin yönetimini temin etmeyi amaçlıyor. İl Su Kurumları’nın etkin çalışmaları sayesinde su kaynaklarının korunması ve verimli kullanımı hedefleniyor.

49 İL DE SU KURULLARI ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen 18 Haziran 2024 itibariyle, Sinop, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale, Amasya, Trabzon, Kırklareli, Artvin, Sakarya, Çankırı, Çorum, Samsun, Gümüşhane, Tekirdağ, Kocaeli, Ankara, Erzurum, Ardahan, Giresun, İstanbul, Tokat, Rize, Sivas, Kars, Bolu, Yalova, Ordu, Bayburt, Edirne, Balıkesir, İzmir, Iğdır, Ağrı, Isparta, Manisa, Niğde, Muğla, Burdur, Konya, Denizli, Antalya, Karaman, Aksaray, Mersin, Adana, Kilis, Hatay, Nevşehir ve Kayseri olmak üzere 49 ilde Su Kurulları oluşturuldu ve çalışmalarına başlandı.

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.