Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte faaliyet gösteren iki ayrı silahlı suç örgütüne yönelik çalışma başlattı.

Soruşturma kapsamında, Mehmet Raşit Aktay’ın liderliğini yaptığı öne sürülen “Kurşunlar” ile Abdurrahman Ay’ın liderliğini yaptığı öne sürülen “Aylar” örgütleri takibe alındı.

Yurt dışı numaralarından arayıp haraç istemişler

Polis ekiplerinin çalışmalarında, Kurşunlar örgütünün Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu ve Gülbahçesi mahallelerinde kasten öldürmeye teşebbüs, nitelikli yağma, iş yeri ve ikamet kurşunlama, silahla tehdit, mala zarar verme ve 6136 sayılı Kanun’a muhalefet suçlarına karıştığı belirlendi.

Sıkı bir hiyerarşik yapılanmayla hareket ettiği tespit edilen örgütün, sosyal medyada propaganda yaparak yeni üyeler kazanmaya çalıştığı saptandı. Örgüt üyelerinin, yurt dışı numaralarından iş insanlarını arayıp ölümle tehdit ederek haraç adı altında para talep ettikleri belirlendi.

15 yaşındaki çocuğun vurulmasıyla bağlantısı ortaya çıktı

Soruşturma kapsamında, Kurşunlar örgütünün haraç istediği Ercüment Musaoğlu’nun oğlu Nurmuhammed Musaoğlu’na yönelik saldırıyla bağlantısı da tespit edildi.

Örgütün, 15 yaşındaki Nurmuhammed’i 19 Ekim 2026 tarihinde öldürme kastıyla silahla başından vurdurduğu belirlendi.

Aylar örgütüne yağma, kurşunlama ve tehdit soruşturması

Aylar örgütünün ise Yüreğir ve Sarıçam ilçelerindeki Yamaçlı, Orhangazi ve Özgür mahallelerinde nitelikli yağma, iş yeri kurşunlama ve tehdit suçlarına karıştığı tespit edildi.

Örgüt üyelerinin de hiyerarşik yapılanma içerisinde hareket ettiği, sosyal medyada propaganda yaparak üye toplamaya çalıştığı ve yurt dışı numaraları üzerinden iş insanlarını ölümle tehdit ederek haraç istediği belirlendi.

Adana’da apartmanın son katında yangın: Daire kullanılamaz hale geldi
Adana’da apartmanın son katında yangın: Daire kullanılamaz hale geldi
İçeriği Görüntüle

Üç ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi

Elde edilen bulgular doğrultusunda Kurşunlar örgütüne yönelik 35, Aylar örgütüne yönelik ise 26 şüphelinin yakalanması amacıyla 3 ilde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

Çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı operasyonlarla ilgili çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: İHA