Adana İYİ Parti’de temayül yoklaması

Yayınlama: 05.04.2023
A+
A-

 

TOROS(Yusuf Kahraman) – Geçtiğimiz Pazar günü (02/04/2023) İYİ Parti Adana il başkanlığınca 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimde, 28. Dönem milletvekili Aday adaylığı için parti içi temayül yoklamasını Tüyap fuar alanında gerçekleştirdi.

Seçim öncesi temayül yoklaması için 15 ilçede bulunan parti üyelerinin oyları ile Milletvekili aday adayları listesi belirlenmeye çalışıldı. Yapılan temayül yoklaması öncesi büyük bir panik ve heycan içerisinde olan aday adayları, sandıkların açılmasıyla  aday adaylarında bir sevinç ve hüznün yaşanmasına şahit olundu.

Bazı aday adaylar tamayül yoklamasının Tüyap fuar alanında yapılmasından dolayı, katılımın fazla olmadığını, oy kullanma oranının %21 civarında olduğunu öne sürer’ken, bazı aday adaylarının’da memnuniyetleri gözlerinden okunuyordu.

Açılan sandıklarda en çok oyu 3 bin 742 oyla önceki dönem il başkanı Göktürk Boyvadaoğlu aldı. Ancak her şeye rağmen parti içi demokrasinin işlerlik kazanarak, temayül yoklamasının yapılmış olmasını önemsiyoruz.

İYİ Parti Adana il teşkilatının yapmış olduğu temayül yoklaması sonucu, partinin milletvekili aday adayları sıralamasında, en çok oyu alarak ilk 10’a giren isimler şu şekildedir:
1- Göktürk Boyvadaoğlu (3742 oy)
2- Bilal Bilici (2586 oy)
3- Şule Gök Tüdeş (2488 oy)
4- Metanet Çulhaoğlu (2431 oy)
5- Mehmet Sertaç Durak (2316 oy)
6- Remzi Oğuz Yılmaz (2234 oy)
7- Burak Yiğenoğlu (2107 oy)
8- İsa Ayanoğlu (2076 oy)
9- Bahadır Ceyhanlı (1936 oy)
10- Erdinç Antepüzümü (1858 oy)

İrade ve karar mekanizmasının işletilmesi güzel bir şeydir. Hangi alanlar’da olursa olsun, Hak hukuk ve Adaletin gerçek anlamda işlerlik kazanması, tüm güzelliklerin oluşmasına ve aydınlık şeffaf bir pencerenin açılmasına neden olacaktır. O nedenle tabanın sesine kulak verilmelidir. Seçimlerin adil şeffaf ve doğru yapılması, gerçek anlamda bulunduğu ortamda üyenin veya halkın iradesinin sandıktan çıkması, demokrasi barış ve adaleti getirecektir.

Maviliklere açılmak var’ken, neden gemi illaki karanlığa sürüklenmek istenir anlamış değilim. Demokratik yarıştan korkmamak gerekir diyerek yazımı noktalamak isterim. Kalın sağlıcakla…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.