Adana İHH Arama Kurtarma Ekibi su altı arama kurtarma eğitimi aldı

Adana İHH Arama Kurtarma Ekibi su altı arama kurtarma eğitimi aldı
Yayınlama: 13.08.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Adana İHH, ilk yardım, yangın, doğada arama kurtarma (DAK] kentsel arama kurtarma ve telsiz eğitimlerinin ardından son olarak Antalya’da su altı arama kurtarma (SAK] başlangıcı olan 1 yıldız dalgıçlık eğitimini 8 kişilik ekibi başaralı bir şekilde tamamladı.

Konu ile ilgili açıklamalar yapan Adana İHH Arama Kurtarma Başkanı Zeynettin Özgün her türlü afette hayat kurtarma çabalarının devam ettiğini söyledi.

Özgün açıklamalarında; “2016 yılından bu güne kadar gönüllü olarak arama kurtarma faaliyetlerinde bulunan Adana İHH Arama Kurtarma ekibimiz, birçok afette etkin rol oynadı. İnsanlık adına çıkılan bu yolda din, dil, ırk gözetmeksizin elimizin uzandığı her coğrafyada bir hayat kurtarma çabamızı sürdürüyoruz” dedi.

Gönüllülerden oluşan ekiplerinin birçok zorlukla da mücadele etmek zorunda kaldıklarını ancak tüm zorluklarla baş etmek için eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Özgün; “Bu kapsamda geçtiğimiz hafta ekibimiz Antalya Belek’te bir yıldız dalgıçlık eğitimini başarıyla tamamladı. 3 gün süren eğitim kapsamında su altı ve üstünde arama kurtarma becerileri kazandırıldı” ifadelerini kullandı.

Ekiplerinin eğitimlerini düzenli olarak sürdürdüğünü geçtiğimiz dönemlerde de doğada arama kurtarma eğitimlerini tatbik ettiklerini hatırlatan Zeynettin Özgün açıklamalarını; “Dünyada bir iklim krizi yaşadığı malum, bundan dolayı her an yeni bir afet ile yüz yüze kalabiliyoruz. Kurtarma operasyonlarına katıldıkça yaptığımız işin ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Acil bir durum söz konusu olduğunda hiç düşünmeden acil eylem planımızı devreye sokup afet bölgesine doğru harekete geçiyoruz. Bizim isteğimiz tüm vatandaşlarımızın buna karşı duyarlı olması ve bizlere destek vermesi, bizim için her bir insan gücü çok değerli. Tüm insanlığa afetsiz günler diliyorum” diyerek tamamladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.