ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DURAK SORUNLARI

Yayınlama: 26.10.2022
A+
A-

Öğle üzeri  durakta otobüs bekliyorum. Benim yaşlarımda bir bayan annesinin elinden tutarak durağa çıkartmaya çalışırken ona yardım ediyorum…

Hanımefendi yüksek kaldırıma zor bela çıkıyor…

Burada birkaç santimlik mini bir rampa olması çok önemli…

Duraktaki banka oturmaya çalışıyor, oturamıyor kızıyla yardımcı olup zorla oturtabiliyoruz. Çünkü durak bankının yüksekliği normal sandalye boyundan daha fazla…

Duraklarda bekleyen Adanalılara duraklarla ilgili hangi sorunları olduğunu sordum. Onlarca vatandaşlarımıza sorduğum sorularda ortak  talepleri 10 maddede topladım. Adana Büyükşehir Belediyemizin bu konuda titizlikle harekete geçeceğini biliyoruz…

diğer konularda olduğu gibi hizmetlerini bekliyoruz.

DURAKLARIN SORUNLARI….

1-Duraklarımızda yaşlılar ve özürlülere kaldırıma çıkabilmeleri için 20-30 santimlik mini rampalar yapılmaları lazım…

2-Duraklarımızın oturma yerleri normal sandalye boyundan çok daha yüksek yaşlılar ve çocuklar oturamıyorlar. Bu oturma yerlerinin alçaltılmaları lazım.

3-Duraklarımızın yanında çöp kutuları yok. Çöp kutuları konulmalıdır.

4-Büyükşehire bağlı Köylerde ve kasabalarda üzeri kapalı duraklar yok. Çocuklar kışın yağmurunda ıslanarak yazın güneşinde yanarak taşıt bekliyorlar. Ayrıca buralarda sokak köpekleri çok olduğu için duraklarda otobüs ya da servis bekleyen çocuklar korkuyorlar…üzeri ve yanları camla da olsa kapalı duraklara köpekler yaklaşamaz.

5-İş ve okul çıkışlarında otobüsler inanılmaz kalabalık oluyorlar .Otobüs seferleri her geçen gün çığ gibi büyüyen Adana nüfusuna yetmiyor. Otobüs seferleri arttırılmalıdır.

6-Otobüs şoförlerimize tek tip kıyafet giydirilmesinin daha prensipli daha şık olacağı kanaatindeyim.

7-Kadın otobüs şoförlerinin çoğaltılması yerinde olacaktır. Çünkü daha nazikler ve yolcularla daha seviyeli diyalog kuruyorlar.

8-Duraklarımızı yağmura ve güneşe göre yapmalıyız.

9-Büyükşehir Belediyesinin otobüsleri artık çok eskimiş yenilenmeleri lazım.

10-Belediye otobüslerinin bazılarının 65 yaş üzeri olanlara verilen kartlı yaşlıları otobüse almadan gazladığı şikayetlerini alıyoruz. Diğer şikayetlerde Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen ve Türkiye’nin her yanında geçerli olan ,Turkuaz basın kartlı gazetecilere aynının yapılması…Şoförlerin bu konuda bilgilendirilip uyarılmaları gerekmiyor mu !..

Adana ve Adana halkına duyarlı Büyükşehir belediyemizin bu taleplerimizi yerine getireceği konusunda hiçbir şüphemiz yok…Öyle değil mi !….

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.