Acil yıkılacak binalarda yıkım sürüyor

Acil yıkılacak binalarda yıkım sürüyor
Yayınlama: 01.03.2023
A+
A-

 

(AA)-Adana’da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından “acil yıkım” kararı verilen binalarda yıkım çalışmaları devam ediyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri tarafından deprem sonrası kent genelinde yürütülen incelemeler sürüyor. Şimdiye kadar acil yıkılması gereken 5 bina belirlendi. Ağır hasarlı bina sayısı ise 180’i aştı.

Acil yıkım kararı verilen Yurt Mahallesi’ndeki 12 katlı Ayas Sitesi’nin A bloğunda 3 gündür süren çalışmalar tamamlandı. 6 ekskavatör ve 1 dozere bağlanan halatlarla çekilen binada hasar görmüş kolonların bulunduğu yerde kendi ağırlığıyla çökmesi sağlandı.

Yıkımı yapan firmanın yetkilisi Sinan Güzel, Adana’da acil yıkım kararı verilen binalardan birinin yıkıldığını, ikincisinde de çalışma yaptıklarını söyledi.

Bina çok riskli olduğu için gerekli önlemleri aldıklarını dile getiren Güzel, “Yavaş yavaş, bölüm bölüm halinde yıkmayı denedik. Başardık, sağa sola da zarar vermedik. Bizim için önemli olan vatandaşa zarar vermemekti. Onu da yaptık.” dedi.

Site yöneticisi Hüseyin Kara da deprem olduğunda binanın çökeceğini sandığını, sarsıntının şiddeti artınca eşiyle aşağı indiklerini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.