ESAS Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Fast Company Türkiye tarafından İstanbul’da düzenlenen 2025 yılının son CEO Council etkinliğinde konuşmacı olarak yer aldı. “Yeni Normal Sonrasında Hazırlık” başlıklı oturumda Rafat Avni’nin sorularını yanıtlayan Sabancı, şirketin faaliyet alanları ve küresel yatırımları hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Minik Öykü, 4. Yaşını renkli bir doğum günü partisiyle kutladı
Minik Öykü, 4. Yaşını renkli bir doğum günü partisiyle kutladı
İçeriği Görüntüle

Sabancı, yalnızca Sabancı ailesinin değil, Türkiye’den ve yurt dışından çok sayıda yatırımcının varlıklarını yönettiklerini belirterek, yaklaşık 9 milyar dolarlık bir portföyü yönettiklerini ifade etti. Bu varlığın yaklaşık yüzde 50’sinin yurt dışında bulunduğunu aktaran Sabancı, Londra, Frankfurt, New York ve Dubai’de ofisler aracılığıyla faaliyet yürüttüklerini söyledi.

Konuşmasında “geçinemiyorum” ifadesini kullanan Sabancı, bunu maddi beklentilerle ilgili bir kıyaslama olarak dile getirdiğini belirterek, finansal hedeflerin doğru yönetilmesi gerektiğine dikkat çekti. Sabancı, küresel ölçekte yatırım yapan ortaklarla çalıştıklarını ve farklı ülkelerden yaklaşık 120–130 ortağın bulunduğunu aktardı.

Türkiye’de gündemin çoğunlukla faiz, enflasyon ve büyüme ekseninde şekillendiğini ifade eden Sabancı, yurt dışına çıkıldığında küresel dünyanın çok daha geniş bir perspektife sahip olduğunun anlaşıldığını dile getirdi. Sabancı, farklı kültürleri ve iş yapma biçimlerini yerinde deneyimlemenin önemine de vurgu yaptı.

Ali Sabancı, yatırım dünyasında küresel bakış açısının ve uluslararası deneyimin belirleyici olduğunu belirterek, bu anlayışın iş dünyasında başarıyı doğrudan etkilediğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi