600’ü aşkın liseli genç Zeydan Karalar’la buluştu

600’ü aşkın liseli genç  Zeydan Karalar’la buluştu
Yayınlama: 12.12.2022
A+
A-

 

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Başkan Zeydan Karalar 600 gençle buluştu, kentin sorunlarından memleket meselelerine değin geniş bir yelpazede soruları yanıtladı, Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretilerinin ve okumanın önemini anlattı, gençlerden seçimlerde mutlaka oy kullanmalarını istedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cumhuriyet Halk Partisi Adana Gençlik Kolları’nın organize ettiği etkinlikte, Adana’dan 600’ün üzerinde gençle Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda buluştu.

Üniversiteye hazırlanan gençlerin ve ağırlıklı olarak lise son sınıf öğrencilerinin sosyalleştiği, toplum içinde konuşabilme kapasitesi edindiği, İngilizcesini ve münazara yeteneğini geliştirdiği eğitsel bir simülasyon olan Model Birleşmiş Milletler Konferans Çalışması’na (Model United Nations-MUN) dahil olan ve 9-10-11 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen konferansa katılan öğrenciler Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’la bir araya geldi.

MUN Konferansı Yöneticisi gençler ile CHP Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Mete Çelebi’nin açılış ve teşekkür konuşmasının ardından konuşan Başkan Zeydan Karalar, katılanları ve toplantıyı düzenleyen CHP Gençlik Kolları’nı yürekten kutladığını söyledi.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK EŞSİZ BİR LİDER

Türkiye’nin her kesimden insanın huzurla yaşadığı bir ülke olmasını istediklerini belirten,

Atatürkçü olduklarını, bunun nedenlerini de her fırsatta dile getirdiğini anlatan Başkan Zeydan Karalar, “Mustafa Kemal Atatürk; ‘Eğer bir gün benim sözlerim bilimse ters düşerse, bilimi seçin’ diyen eşsiz bir liderdir. Onun kurduğu Cumhuriyetin değerlerini korumak zorundayız. Bu konuda umudumuz gençlerimiz. Gençleri çok önemsiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti gençlere emanet etti. Gençlerle birlikte gelecek çok daha güzel olacak” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından gençler Başkan Zeydan Karalar’a çeşitli sorular yönlendirdiler.

Kentsel dönüşümden toplu taşımaya, sokak canlılarından ulusal politikalara, mülteci sorunundan, sağlık problemlerine kadar çok geniş yelpazede gelen sorulara bütün içtenliğiyle cevap veren Başkan Zeydan Karalar, görevi devraldığından bu yana mücadele edilen zorluklarla ve günden güne düzeltilen mali durumla ilgili bilgi aktardı.

EĞİTİM SİSTEMİ ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Eğitimin önemine vurgu yapan Başkan Zeydan Karalar, sorgulayan bireyler yetiştiren, bilimi temel alan bir sistemin önemine değindi.

Başkan Zeydan Karalar, gençlerin mutlaka oy kullanmasını istedi ve siyasete uzak kalınmamasının önemine vurgu yaptı.

Kitap okumanın önemine de değinen Başkan Zeydan Karalar, yorum kabiliyetini, bilgi dağarcığını ve kendine güveni artırdığını söyledi.

Başkan Zeydan Karalar, Mustafa Kemal Atatürk’ün çok önemli sayıda kitap ve makale okuduğunu sözlerine ekledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.