31. Adana Uluslararası Altın Koza Film Festivali için Basın Toplantısı düzenlendi

Adana’da bu yıl 31’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin basın toplantısı, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapıldı.

31. Adana Uluslararası Altın Koza Film Festivali için Basın Toplantısı düzenlendi
Yayınlama: 17.09.2024
A+
A-

23-16 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan 31. Adana Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin Toplantısına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Onursal Başkanı Zeydan Karalar, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, Yürütme Kurulu Üyesi Nebil Özgentürk, Sinema Program Koordinatörü Esin Küçüktepepınar, Festival Genel Koordinatörleri İsmail Timuçin ve Hüseyin Orhan ile Festival Sanat Yönetmeni Mehmet Açar katıldı.

Başkan Karalar: “Altın Koza Adana’nın markası değil artık Türkiye’nin markası”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Altın Koza Adana’nın markası değil artık Türkiye’nin markası. Çünkü sinema diyince Adana akla gelir. Adana diyince sanat ve kültür akla gelir. Belediye başkanı olduğumuzdan bu yana Bizim yaptığımız her iş Adana için. Adana’yı tanıtmak bizim işimiz. Gurur verici bir kentimiz var. Adana’nın yetiştirdiği değerler var. Sayıları çok fazla sayamazsınız bile. Sanatın önemine vurgu yapan Karalar, Zaman zaman şöyle eleştiriler oldu. Altın Koza’ya şu kadar para harcandı yönünde. O kadar uygun fiyatlara o kadar değerler çıkartıyoruz ki bildiğiniz gibi değil. Hem ekonomik hem en çok tanıtan şekilde iş yapıyoruz. Bunları aslında bir teraziye koymakta gerekli. Bunlar yaptığınız işin yanında çok önemsiz kalıyor. Her festivalde Adana esnafıda büyük mutluluk yaşıyor. Maddi manevi destek sağlıyoruz. 4 milyon civarında bir ödül dağıtacağız. 23 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Açılışımız olacak. Her yıl Türk sinemasına eserler vermiş sinemacılarımıza onur ödüllerini takdim ediyoruz. Onur ödülleri bu yıl usta oyuncular Demek Akbağ ve Uğur Polat’a sunacağız. Oran Kemal Emek ödülleri Bülent Ökten’e, Oyuncu ve Sanat Yönetmeni Mazlum Kiper’e, oyuncu yönetmen senarist Muzaffer Hiçdurmaz’a takdim edeceğiz. Nuri Bilge Ceylan Jüri Başkanımız. Kendisi artık dünyaya ismini tanıtmış önemli bir yönetmen ve film yapımcısı. Sinemamız adına bir güzel gelişmede Adana’da özel galasını yaptığımız yönetmen Zeki Demirkubuz’un hayatı Türkiye’nin Oscar’ına aday. Altın Kozaya çok güzel filmler geliyor. Dolu dolu içeriği bol, Adana’ya yakışır Altın Koza Film Festivalimiz başlıyor. Etkinliğe tüm Adanalıları bekliyorum” dedi.

Samancılar: “Ana teması şiddete dur olacak”

Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Yaşımız geçtikçe mesleğimize kentimize hizmet etmek için buraya gelmenin gururunu yaşıyoruz. Festivalimiz güzel geçecek. Bu sene biraz daha iddialı başladık. Ana teması şiddete dur olacak. Çünkü ülkemizde ve dünyamızda yaşanan çocuk katliamları, kadın katliamları ve hayvan dostlarımıza yapılan zulüm ve şiddet var. Bizde onun için bu açılımla yola çıkarak şiddete dur diyoruz. Filistin sinemacıları bir açıklama yaptılar. Hollywood’da birçok sanatçı yollara döküldü. Ve bu yollara dökülme neticesinde de kimi şirketler veya menejerlik ajansları o oyuncuların işlerine son verdiler. Biz buradan duyarlığımızın altını çiziyoruz. Altın koza Film Festivali olarak Filistin Halkı’nın yanındayız. Filistin Halkının yanındayız. Filistinli sinemacılarının şanlı mücadelesine sonuna kadar destek veriyoruz. Yaşasın sinema, yaşasın barış, yaşasın kardeşlik diyoruz.”

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.