Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2025 yılı Hayvancılık Desteklemeleri kapsamında buzağı, malak, kuzu ve oğlak destekleme ödemelerine ilişkin ikinci dönem askı icmallerinin yayımlandığını açıkladı.
Askı süreci 24 Temmuz'a kadar devam edecek
Yapılan duyuruya göre, 2025 yılı 2. dönem Buzağı/Malak ile Kuzu/Oğlak destekleme icmalleri, 20-24 Temmuz 2026 tarihleri arasında ilçe tarım ve orman müdürlüklerinde askıya çıkarıldı.
Üreticiler listeleri kontrol etmeli
Yetkililer, yetiştiricilerin askı listelerini dikkatle incelemeleri gerektiğini belirterek, herhangi bir hata veya eksiklik tespit edilmesi halinde itirazların 31 Temmuz 2026 Cuma günü mesai bitimine kadar ilçe müdürlüklerine yapılması gerektiğini bildirdi.
Destek ödemeleri için önemli süreç
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, destekleme ödemelerinde mağduriyet yaşanmaması adına tüm yetiştiricilerin askı listelerini kontrol etmelerinin önem taşıdığını vurgulayarak, sürecin belirtilen tarihler içerisinde tamamlanması gerektiğini hatırlattı.