20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASININ DUYURUSU YAYIMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin başvuru duyurusu yayımlandı. 20 bin Sözleşmeli öğretmen atamasının başvuru tarihleri belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından,...

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASININ DUYURUSU YAYIMLANDI
Yayınlama: 18.05.2024
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin başvuru duyurusu yayımlandı.

20 bin Sözleşmeli öğretmen atamasının başvuru tarihleri belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Bakanlığın internet sitesinde yayımlandı. 20 bin Sözleşmesi öğretmen ataması için adaylar 20-31 Mayıs tarihlerinde elektronik ortamda başvuru yapabilecek.

Öğretmen adayları başvuru aşamasında atanmak istedikleri öğretmenlik alanına uygun mezuniyet belgelerini sisteme yükleyerek sözlü sınava katılmak istedikleri il tercihinde bulunabilecek. Sözlü sınav giriş belgeleri 1 Haziran’da Bakanlığın resmi internet sitesinden yayımlanacak ve adaylar fotoğraflı sözlü sınav giriş belgelerini bu adresten e-Devlet şifreleriyle alabilecek.

İKİ AŞAMALI BAŞVURU

Adayların, 2023’te yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında, KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120’den 50 ve üzerinde puan alması gerekecek. Başvuru aşaması, başvuru ve tercih başvurusu olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecek.

Adaylar eğitim bilimleri ve genel kültür, alanıyla ilgili bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecek.

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.