15 yıllık garabet!

15 yıllık garabet!
Yayınlama: 13.07.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 2007 yılında ‘bayram gibi müjde’ olarak lanse edilen ‘Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’ kararının üzerinden tam 15 yıl geçmesine rağmen bölgeye tek bir çivi dahi çakılmadığını vurguladı.Ceyhan ve Yumurtalık başta olmak üzere Adana’nın tüm ilçelerinden 60 bine yakın kişinin istihdam edileceğine dair sözler verildiğine işaret eden Dr. Şevkin, “Ortada ne bir bölge var ne de istihdam! AKP iktidarı halkımızı kandırmaya devam ediyor. 15 yıllık bir süreçte bırakın endüstriyi, enerjiyi, ihtisası ortada kamulaştırmaya dair net, somut adımlar bile atılmadı. Bölgedeki arsa sahibi vatandaşlar belirsizlik içerisinde ne yapacaklarını bilmiyor. Ne arsalarını kullanabiliyor ne de arsalarının karşılığını alabiliyor” diye konuştu.TUHAFLIK BİTMİYOR!

Ceyhan-Yumurtalık aksının enerjinin geçiş bölgesi olduğuna dikkat çeken ve hükümetin 2002 yılından bu yana yatırıma, istihdama elverişli bölgeyi eline yüzüne bulaştırdığını belirten, iktidar tarafından her seçim döneminde tuhaf bir şekilde yeniden gündeme getirildiğini anlatan Dr. Şevkin, “Mecliste ne yazık ki iktidar milletvekillerinin ve bakanların duyarsızlığına ve kayıtsızlığına tanık oluyoruz. Defalarca dile getirmemize rağmen gerek Türkiye’nin gerekse Adana’nın sorunlarına çözüm üretilmiyor. Verdiğimiz soru önergelerine yanıt verilmiyor. Araştırma önergelerimizin gereği yapılmıyor. Toplumun faydasına olan kanun tekliflerimiz gündeme alınmıyor. 2007 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Adana`nın Ceyhan ilçesi Kurtpınar ve Sarımazı mevkiinde bulunan 13 milyon 471 bin 964 metrekarelik alana “Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi” kurulması planlandı ancak aradan geçen 15 yıllık süreçte bir ilerleme kaydedilemedi. Söz konusu alanda binlerce insanın hem istihdam edileceği vurgulanırken şimdiye kadar bir arpa boyu yol alınmadı” diye konuştu.CUMHURBAŞKANI, “ALTYAPI TAMAM” DEMİŞTİ!

İlk etapta 25 milyar dolar yatırım ve hayata geçtiğinde 60 bin kişiye direkt istihdam oluşturacağı öne sürülen Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi, bir türlü tamamlanamadı. CHP Adana Milletvekili  Dr. Müzeyyen Şevkin’in konuyu defalarca meclis gündemine ve Adana kamuoyuna taşımasına rağmen Ceyhan’a gelen ham petrol işlenemiyor. Bu nedenle Adana hem ekonomik hem de istihdam yönünden ilerleyemiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son olarak 16 Ocak 2020’de Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı”nda yaptığı açıklamada Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nde yatırımların başlayacağını belirtmiş, bölgenin altyapı çalışmalarının tamamlandığını söylemişti. CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, “Ancak gelinen süreçte bölgeye bir çivi dahi çakılmadı” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.