Çukurova Üniversitesinde ‘Akademik Personel Ödül Töreni’ Düzenlendi

Çukurova Üniversitesinde ‘Akademik Personel Ödül Töreni’ Düzenlendi
Yayınlama: 13.06.2023
A+
A-

TOROS( Haber Merkezi) – 2021 ve 2022 yıllarında Çukurova Üniversitesinde en çok yayın yapan, en yüksek bütçeli proje getiren ve patent alan akademisyenler için Çukurova Üniversitesi yönetimi tarafından tören düzenlendi. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “Akademik Personel Ödül Töreni”ne TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da çevrimiçi katıldı.

Mithat Özsan Amfisinde gerçekleştirilen törene Vali Dr. Süleyman Elban, Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Adana milletvekilleri, akademisyenler, öğrenciler ile askeri ve sivil erkân katıldı.  Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Çukurova Üniversitesini tanıtan kısa film ile devam etti. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin mini konserinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Prof. Dr. Tuncel: ” Adana Denince Akla Gelen En Önemli Eğitim Kurumu Çukurova Üniversitesidir”

Rektör Prof.  Dr. Meryem Tuncel bilimsel yayınları, projeleri ve patentleri ile Çukurova Üniversitesini başarıyla temsil eden, ülke ve bilim dünyasına katkı sunarak insanlığa hizmet eden akademisyenlerin başarılarını kutlamak için bir araya geldiklerini belirtti.

Üniversitelerin, en üst düzey eğitim-öğretim kurumları olmalarının yanı sıra içinde bulundukları kente ve bölgeye; bilimsel, sosyokültürel ve ekonomik anlamda çok önemli değerler kattığına dikkat çeken Prof. Dr. Tuncel, “Adana denince akla gelen en önemli eğitim kurumu Çukurova Üniversitesidir. Kıbrıs’tan GAP’a kadar bölgesel kalkınmaya öncülük etmiş, Çukurova yöresi başta olmak üzere Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinin önemli bir bölümüne üst düzeyde sağlık, eğitim, araştırma, sosyokültürel hizmet ve katkılar sunan bir üniversitedir. Parlak ve onurlu geçmişi ile sağlam temeller üzerinde yükselen Üniversitemizin hep ileriye ve en iyiye doğru ilerlemeye devam edeceğine yürekten inanıyor, bu vesile ile bir kez daha 50. yılımızı kutluyorum. Üniversitemizin başarısına ulusal ve uluslararası düzeyde katkıda bulunan değerli akademisyenlerimize sizlerin huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Mandal: “Destek Modellerimizi Yeni Başlıklar Altında Geliştiriyoruz”

Törene çevrimiçi bağlanan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da “Üniversitelerimiz, özellikle kendi bölgesinin ihtiyaçları ve ulusal rekabet boyutu dikkate alınarak hem nicelik hem de nitelik olarak yetkinliklerini çok daha fazla ön plana getirecek.” dedi.

Sorunların çözümünde “Nasıl?” sorusunun cevabını yenilikçi bir yaklaşımla gündeme getirme çabası içinde olduklarını ifade eden Prof. Dr. Mandal, “TÜBİTAK olarak elimizdeki destek enstrüman ve modellerimizi yeni başlıklar altında geliştiriyoruz. Bu, daha fazla üniversite ile sanayinin ve kamunun işbirliği ki bunun da ötesinde yaşamış olduğumuz pandemi dönemindeki süreç, deprem ve afetler noktasında toplumun da bu sürece sadece bir faydalanıcı olarak değil direkt aktif kardeş olarak içinde yer almasına yönelik bir çaba var. Emeği geçen tüm akademisyenlerimizi kutluyorum.” dedi.

Vali Dr. Elban: “Üniversitemizin Yayın Açısından Dünya Sıralamasında Olmasını Bekliyoruz”

Vali Dr. Süleyman Elban ise üniversitelerin öğrenci yetiştirme, araştırma yapma ve bulundukları yöreye katkı sağlama konularında güçlü olmalarını beklediklerini ifade etti. Dr. Elban, bilimsel makaleler, projeler ve aldıkları patentlerle ödül alan tüm akademisyenleri kutladı.

Açılış konuşmalarının ardından Vali Dr. Süleyman Elban, Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ve milletvekilleri akademisyenlere ödüllerini takdim etti. Tören ikram ve anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.